search
top

Blinele ca la mama

Azi vă povestesc cum prepar renumitele blinele delicioase, rețeta cărora o am din copilărie, de la mama.

Avem nevoie de: jumate de litru de chefir, 2 ouă, 1-2 linguri de zahăr, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 1 pachețel de zahăr vanilat, 2,5 pahare de făină.

Sparg ouăle într-un bol, adaug zahărul, zahărul de vanilie și un pic de sare, după gust. Amestec bine-bine, până se topește zahărul.

Între timp, pun la foc mic chefirul și, mestecând mereu, îl aduc până aproape de fierbere, dar nu-l las să dea în clocot. Iau chefirul de pe foc și îl torn peste ouăle bătute, amestecând incontinuu. După care adaug un pahar de făină și pun mixerul la treabă, până omogenizez. Adaug restul făinii și iar dau de lucru mixerului.

Din laborator: Nu vă leneviți să cerneți făina de două-trei ori. Oxigenată intens, ea va da blinelelor o consistență deosebit de pufoasă.

Trebuie să obținem o masă omogenă, destul de groasă, ca smântâna grasă de casă. Acum a venit momentul să adăugăm cele două lingurițe rase de bicarbonat. Și iar amestecăm bine. Observați bulele de aer, care ies la suprafață din aluatul nostru? Ele și ne vor face blinelele pufoase, aerisite.

Pun la foc mediu tigaia cu puțin ulei și, când acesta se înfierbântă bine, torn cu o lingură mai mare aluatul, formând blinele cam de aceeași mărime.

Câteva minute o pe parte, le întorc pe partea cealaltă și pun capacul pe tigaie. Peste alte 2-3 minute scot blinelele pe o tavă și repet operația.

Deși sunt foarte gustoase și  reci, le servim fierbinți, cu topping-ul preferat: gem, dulceață, miere sau smântână.

Dimineață, la ceai, ale noastre au fost cu dulceață de trandafir.

blinele-cu-gem-de-trandafir2
blinele-cu-gem-de-trandafir1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top