search
top

Ciorbă de roșii cu orez

Luăm cinci-șase roșii cărnoase (aproape răscoapte), câteva linguri de orez (în funcție de cantitatea de ciorbă), un morcov, un ardei dulce, o ceapă, o stiblă-două de țelină, verdeață de pătrunjel și mărar. Clar lucru – sare după gust.

Legumele, cu excepția roșiilor, le curăț și le toc mărunt. Orezul spălat în câteva ape îl răstorn în apa clocotindă împreună cu legumele tocate. Pun nițică sare.

Roșiile spălate le tai în jumătăți și le dau prin răzătoare, rămânându-mi doar pelița. Ca varinată, puteți să puneți roșiile pentru câteva minute în apă clocotindă, după care să le decojiți și să le treceți prin blender. Eu prefer să le dau prin răzătoare, cum am deprins de la bunica Marfa.

După ce orezul și legumele au fiert cam un sfert de oră, torn peste ele roșiile, devenite masă omogenă. aștept să începă a fierbe, gust de sare și mai adaug puțină, dacă e cazul. Las să fiarbă la foc mic încă vreo 10-12 minute. După care iau ciorba de pe foc, pun verdeața tocată mărunt și mai las ciorba sub capac pentru câteva minute.

Se servește dreasă cu smântână.

A propos, ciorba de roșii e prima pe lista mea de supe reci, alături de okroșka rusească. Azi am servit-o fierbinte. Mâine o voi savura răcoroasă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top