search
top

Clătite delicioase „de ciocolată”

clatite

Ce mai poți face într-o seară frumoasă de iarnă, dacă nu un desert delicios, pentru care ai nevoie de ingrediente simple, ce le găsești la orice bucătărie?… Vorbesc de (bine cunoscutele) clătite. Doar că le voi pune un accent neobișnuit, pentru a le transforma, totuși, într-un desert de să-ți lingi degetele, nu alta. :)

Deci, pregătim aluatul clasic pentru clătite, cunoscut de fiecare gospodină încă „de la mama”. Pentru cei alde mine, care nu au fost atenți la lecțiile mamei, iată lista ingredientelor: 4 ouă, 4 pahare de lapte, 300 g de făină, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de pudră de cacao, 2-3 linguri de ulei vegetal și un pic de sare.

Batem ouăle, zahărul și sarea până obținem o masă omogenă, peste care turnăm un pahar de lapte și continuăm să batem amestecul. Adăugăm făina și amestecăm mai departe, având grijă să nu rămână cocoloașe, și turnăm restul laptelui. Vom obține un aluat destul de lichid.

Turnăm aproximativ o treime din aluat într-un vas separat, iar în aluatul rămas adăugăm pudra de cacao și iar dăm de lucru blenderului până obținem o masă omogenă de culoarea ciocolatei.

Coacem clătitle în felul următor: pentru clătitele propriu zise folosim aluatul cu pudră de cacao, turnându-l pe tigaie ca de obicei, pentru a obține un strat subțire, omogen. După ce am pus tigaia pe foc, luăm o lingură de aluat alb și desenăm pe toată suprafața clătitei din tigaie ornamente și abstracții. Când vine momentul, întoarcem foaia de clătită pe partea cu „desene” și o lăsăm să se coacă vreo 15-20 de secunde, după caz.

Servim clătitele cu umpluturi dulci (miere, gem, dulceață), având grijă să le ungem pe partea interoară a foii, astfel ca ornamentele albe să rămână pe exterior.

clatite-mari

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top