search
top

Conopidă pane: simplu, rapid, delicios

Conopida pane este garnitura perfectă pentru un crap ori un fileu de pui, în sos de smântână și unul, și altul. Dar poate fi consumată și de sine stătător, cu un pic de smântână sau cu o tocăniță de vinete, de exemplu.

Avem nevoie de: o conopidă medie, cam de 1 kg; 3-4 ouă; 250 g de pesmete măcinat, ulei, sare și piper.

Desfacem conopida în infloriscențe nu chiar mari și o spălăm sub apă rece curgătoare. Fierbem conopida timp de 4-5 minute în apă puțin sărată, după care o răsturnăm peste strecurătoare și o lăsăm să se scurgă apa.

02
03

Între timp, spargem 3-4 ouă într-o farfurie adâncă și le batem bine, adăugând nițică sare șu puțin piper. În altă farfurie punem pesmetele măcinat, iar pe plită – o tigaie cu puțin ulei.

Înmuiem bucățile de conopidă în oul bătut, apoi le trecem prin pesmete, după care le trecem pe tigaia încinsă. Le lăsăm 2-3 minute să se rumenească pe o parte, apoi le întoarcem pe partea cealaltă. Următorul! :)

04
05
06

De data aceasta, am fost mai modești și ne-am limitat la niște smântână în calitate de dressing pentru această conopidă delicioasă. Dar, cum ziceam mai sus, ea poate completa perfect un fileu de pui în sos alb sau un pește înăbușit.

P.S. Înainte de a posta pe blog, am aruncat o privire la poza de mai jos și m-am gândit că cineva poate crede că am scăpat momentul și am ars vreo două bucăți de conopidă. Nu e așa! Am folosit pesmete de secară (vedeți poza respectivă, de mai sus). :)

Poftă mare să aveți!

08

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top