search
top

Idei pentru dejunul de week-end

De ce anume (pentru dejunul din) week-end? E simplu: în diminețile de peste săptămână s-ar putea să nu aveți cele 20 de minute necesare pentru pregătirea acestui dejun.

* * *

Încercasem odată să număr câte feluri de bucate din ouă am pregătit de-a lungul anilor. Adică, bucate, în care ouăle sunt ingredientul principal: omlete și scroburi. Am numărat mai mult de 50 de variații la această temă.

* * *

Ne trebuie: 5-6 ouă, 50-70 g de piept fiert de pui, un dovlecel mediu, o ceapă nu chiar mare, sare și piper.

Tăiem dovleacul de-a lungul, în felii groase de vreun centimetru (de obicei, obțin 4-5 felii). Îl sărăm un pic, îl pipărăm ușor și îl punem, cu un pic de ulei, pe tigaia fierbinte. Prăjim două minute pe o parte, apoi altele două – pe cealaltă parte și le așezăm cîte 1-2 felii în farfuriile, în care se va servi dejunul. Punem pe tigaie ceapa tăiată mărunt și pieptul de pui, tăiat bucățele nu chiar mici. Dacă ați avut un dovleac mai măricel și nu au încăput pe tigaie toate feliile odată, cum mi se întmplă de obicei și mie, tăiați dovleacul rămas cubulețe mărunte și alăturați-l cepei și cărnii de pui. Cât legumele și carnea se prăjesc (vreo 5 minute), spargem într-un bol ouăle și le batem bine. Nu uităm să punem un pic de sare și un praf de piper. Răsturnăm ouăle peste legumele din tigaie și punem capacul, având grijă să facem focul mai mic. Peste vreo câteva minute, stingem focul, amestecăm scrobul și îl punem pe farfurii, alături de feliile de dovleac.

Poftă bună!

scrob-cu-dovlecei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top