search
top

Master-class: prăjitura „Trandafir”

Azi am luat un master-class culinar, învățând să prepar o prăjitură delicioasă, procesul fiind foarte simplu, ușor și pe puterile oricui. Timp necesar – 30 minute.

Ingrediente: 2-3 mere de dimensiuni medii (preferabil – cu miez tare, nu răscopt), foitaj fără drojdii, 3-5 linguri de zahăr (pentru sirop), zahăr pudră, nuci sau ciocolată rasă pentru decor.

* * *

Merele le spălăm, le înjumătățim și le curățăm de semințe, după care le tăiem felii de vreo 2-3 mm grosime. Feliile de măr ne vor fi pe post de petale de trandafir.

Într-o crăticioară turnăm ceva mai puțin de un litru de apă, zahărul, amestecăm bine și punem la foc mediu. Când siropuldă în clocot, punem în el merele tăiate felii și lăsăm să fiarbă 3-5 minute. Avem grijă să nu răsfierbem merele, ci doar să le înmuiem un pic. Răsturnăm feliile de măr într-o strecurătoare și le lăsăm un pic sa se răcească.

Între timp, întindem foitajul nu chiar subțire, apoi tăiem panglici de vreo 3-4 cm lățime și 25-30 cm lungime. Pe partea dreaptă a panglicii de foitaj aranjăm feliile de măr, de-a lungul, suprapuse parțial. Apoi învârtim panglica cu felii, transformând-o într-o floare de trandafir cu petale frumoase (toate imaginile la accesare se deschid în filă nouă în mărimea originală).

01
02
03

Așternem o foaie de copt peste tavă și aranjăm florile de trandafir, lăsând între ele suficient spațiu, să nu se atingă una de alta. Le punem în cuptorul încins până la 180 grade pentru 15-20 de minute. Timpul concret depinde de cât de subțiri sunt feliile de măr și foitajul.

05

Când prăjiturile sunt coapte, rumenite, le scoatem și le aranjăm pe un platou. Pentru decor vom folosi zahăr pudră, nuci mărunțite sau ciocolată rasă. Puteți experimenta, presărând peste „trandafiri” și alte ingrediente (fulgi de migdale, de exemplu, sau de cocos).

06

Cu toate că procesul de preparare este unul simplu și ne ia nu mai mult de jumătate de oră, rezultatul este unul neașteptat de frumos și delicios.

Prăjiturile „Trandafir (de la Moldova, / Te-aș iubi, dar nu știu vorba…)” vor fi o surpriză plăcută pentru cei dragi la un ceai „de la ora cinci”. :)

8

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top