search
top

Piept de pui cu orez

Voi pregăti un piept de pui înăbușit în vin alb, pe care îl vom servi cu orez fiert. Produsele sunt indicate pentru patru porții, cât am pregătit de data aceasta.

Am nevoie de două piepturi de pui pe os, cu piele, 150 ml de vin alb sec, de o ceapă, 3-4 căței de usturoi, mărar, pătrunjel, o crenguță de rozmarin, vreo 50-70 g de unt, sare, piper și puțin ulei pentru prăjit. Parcă nu mi-a scăpat nimic.

Toc mărunt verdeața și usturoiul. Le răstorn peste untul încălzit la temperatura camerei. Aleg frunzele de rozmarin și le pun împreună cu verdeața, usturoiul și untul. Cu o furculiță, amestec bine până obțin o masă destul de omogenă.

101
102

Pieptul de pui îl tai atent de pe os (oasele le folosesc pentru bulion, cum s-a întâmplat astăzi – l-am folosit la supa-cremă de ciuperci), îl sărez și pipărez puțin. Pielea o separ de carne, lăsând-o nedesprinsă doar la un capăt. Împart masa de unt cu verdeață și usturoi în patru părți egale, pe care apoi le distribui pe suprafața jumătăților de piept. După asta trag pielea înapoi și acopăr „umplutura”.

104
105

Apelez iar la ajutorul cratiței magice (adică multifuncționale). Torn un pic de ulei, îl încing și pun ceapa tăiată cerculețe cam de vreo 3 mm lațime. Când se aurește puțin, adaug sare, piper boabe și torn vinul.

106
107

Amestec ceapa înecată în vin, am grijă să o repartizez pe toată suprafața cratiței și așez pe ea jumătățile de piept.

Pun capacul, selectez regimul „Înăbușire”, care ține 25 de minute și trec la plită pentru a fierbe orezul, cu care voi garnisi pieptul înăbușit în vin.

108

Servesc în felul următor: pun pe farfurie puțin orez fiert, stropesc cu sosul în care s-a înăbușit pieptul de pui, apoi cocoțez peste el carnea și adaug câteva cerculețe de ceapă „de frumusețe”, vorba lui fiu-meu. :)

109

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top