search
top

Salată „Nicole”. Cu multe vitamine și cu puține calorii

Azi vă zic cum prepar în cinci minute o salată nemaipomenit de gustoasă, bună pentru cei alde mine, care privesc cu îngrijorare indicatorul cântarului din dormitor. Dar mă gîndesc că poate să placă și celorlalți, că e plină de vitamine și e ușoară.

Deci, avem nevoie de o roșie, un mănunchi de rucola, câteva frunze de salata Iceberg (am înlocuit-o și cu varză chinezească – e perfect(ă)!), puțină verdeață de pătrunjel, o felie de brânză bulgărească (o puteți înlocui cu cea de oi). Vom drege salata cu un pic de ulei de măsline și cu un strop de suc de lamâie.

Rucola, frunzele de salată, pătrunjelul și roșia le spălăm și le uscăm cu ștergare de hârtie. Rupem cu mâna salata, rucola și frunzele de pătrunjel. Roșia o tăiem cubulețe mărunte. Tot cubulețe (cam de un centimetru) tăiem și brânza. Stropim salata cu o lingură de ulei de măsline, stoarcem sucul unui sfert de lămâie mijlocie și amestecăm cu grijă. Dacă doriți, puteți adăuga semințe de susan sau de in (le-am încercat și pe unele, și pe altele, separat și combinate – „Aprobat!”).

Salata poate fi servită și în calitate de garnitură la preparate din carne, dacă nu aveți treabă cu cântarul. ;)

Salata_Nicole

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top