search
top

Supă-cremă de ciuperci

Pentru supa-cremă (clasică) de ciuperci am nevoie de doar câteva produse: jumate de kilogram de ciuperci (de data asta am șampinioane regale), 2-3 cartofi nu chiar mari, 50-70 g de unt, 250 ml frușcă de 10%, cam un litru de bulion de gaină, puțin mărar pentru „înfrumusețare” si, evident, sare și piper (cum fără ele?).

Ciupercile spălate și zvântate le tai nu chiar mărunt. Cartofii îi tai cubulețe cam cât prunele de mari (ori mici?).

Astăzi voi pregăti cu ajutorul cratiței electr(on)ice multifuncționale. E de mare ajutor la bucătărie. Nu-i fac publicitate, că nu am niciun contract cu producătorii. Doar vă zic de impresii. :)

Selectez regimul „Prăjire”, pun untul în cratiță și când e topit binișor rastorn ciupercile peste el. Le prăjesc vreo 7-8 minute, amestecând de câteva ori.

Adaug cartofii și părjesc încă vreo 3-4 minute, după care torn bulionul de pasăre (l-am pregătit în prealabil) peste ciuperci și cartofi, selectez regimul „Supe” și închid ermetic capacul. Regimul acesta, la cratița mea, durează 25 de minute. Dacă pregătiți supa la aragaz sau plita elelctrică, procesul va dura cam 45 de minute. Cu 5 minute înainte de sfârșitul programei „Supe” pun sare și piper.

După ce programa a sfârșit, trec conținutul într-un alt vas și adaug frișca, rămânâdu-mi doar să iau blenderul, să transform supa într-o masă omogenă și să o gust încă o dată de sare.

Nu uit să pun un pic de mărar tocat mărunt și câteva picături de frișcă, pentru a-i da un aspect mai apetisant. Poftă bună!

2 Responses to “Supă-cremă de ciuperci”

  1. Nicolae spune:

    Ești tare, GOȘA! Încă un pic și mă apuc să gătesc după rețetele tale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top