search
top

Tartă de ciocolată

Rețeta aceasta am ales-o pentru simplitatea ei, dar și pentru că lista de ingrediente este destul de ieftină. Și fiți siguri: „simplu și ieftin” de această dată este sinonimul deliciosului. ;)

Vom avea nevoi de: 150 g de făină, 250 g de pesmeți măcinați, 100 g de unt, 300 ml de frișcă nu chiar grasă (de 10-12%), 4 ouă, 150 g de zahăr, 4 linguri de cacao praf, 4 linguri de cogniac, 3 linguri rase de praf de copt și 3 linguri de migdale feliate.

La treabă!

Amestecăm pesmeții și praful de cacao, turnăm peste ei frișca, amestecăm bine și punem bolul de o parte, să se îmbibe pesmeții. Între timp, vom pregăti aluatul.

IMG_0245
IMG_0251

Untul, pe care l-am ținut în prealabil într-un loc cald, îl amestecăm cu zahărul și batem bine, până când obținem o masă omogenă.

IMG_0256

Separăm gălbenușurile celor patru ouă de albuș. Din toate modalitățile de separare am ales una foarte comodă și eficientă, pe care am observat-o într-un film despre bucătari. Vedeți în secvența video de mai jos cum fac asta, poate prinde bine și altora.

Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, în bolul cu unt bătut cu zahăr, amestecând încontinuu. Apoi adăugăm pesmeții cu frișcă și cacao și continuăm să amestecăm bine-bine, până vom obține o masă omogenă.

IMG_0260
IMG_0262

Turnăm cogniacul și făina cernută, amestecată cu praful de copt și dăm de lucru mixerului.

IMG_0263
IMG_0268

Albușul pe unde e? Haideți să punem în el puțin zahăr și să-l batem bine-bine, până obținem o cremă pufoasă. După care turnăm crema obținută peste aluat și amestecăm iarăși. Masa obținută o turnăm în tava pregătită (pe fundul căreia am așternut hârtie de copt, iar pereții i-am uns cu puțin unt).

IMG_0269
IMG_0272

Presărăm migdalele feliate peste toată suprafața tartei și trimitem tava în cuptorul încins până la 190 de grade pentru circa 40 de minute.

IMG_0274

Peste 40 de minute, dacă aspectul tartei nu ne pare suspect, închidem focul și scoatem tava din cuptor. În caz contrar, mai lăsăm tarta să se coacă vreo cinci minute.

Tarta e perfectă cu ceai verde cu iasomie, dar și cu o cafea nu e de neglijat. Poftă bună să aveți! :)

IMG_0276
IMG_0279
IMG_0280

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

top